Activiteiten

Wafelenbak 23 september 2023

Bedankt voor jullie talrijke opkomst voor de gezellige wafelenbak georganiseerd ten voordele van vzw WOC die onze lokale repeaters beheert ! Het deeg werd bereid door Norbert ON4ANE en perfect afgebakken tot overheerlijke wafeltjes door Marc ON5SM !

Activatie EME vanuit Gibraltar

Van 11 tot 19 April 2023 zullen ON7EQ Jean-Jacques en ON5OO Jacques samen met de Gibraltar Radio Amateur Society actief zijn vanuit Gibraltar in EME op 2m onder de roepnaam ZB2BU.  Verdere details te vinden op qrz.com onder  ZB2/ON7EQ en mmmonvh.de  (gepubliceerd op 01 maart 2023)

Activatie speciale roepnaam OP0PPY op 11 november 2022

TRA bestuurslid Michel ON7ABT bijgestaan door een team operatoren zal op 11 november  opnieuw een gelegenheidsstation opstellen op het Amerikaans kerkhof te Waregem met als speciale roepnaam OP0PPY en actief zijn op de HF banden.

Activatie speciale roepnaam OP0PPY op 11 november 2021

TRA bestuurslid Michel ON7ABT bijgestaan door een team operatoren zal op 11 november  een gelegenheidsstation opstellen op het Amerikaans kerkhof te Waregem met als speciale roepnaam OP0PPY en actief zijn op de HF banden. Deze roepnaam herinnert het gedicht “In Flanders Fields” geschreven door de Canadees Lt. Kol. John McCrae in de loopgraven tijdens de oorlog.

‘Flanders Field American Cemetery’ is de enige Amerikaanse begraafplaats van de Eerste Wereldoorlog in België, waar  368 soldaten  hun laatste rustplaats vonden en nog eens 43 staan vermeld op de Muur van de Vermisten. Om 11u zal een delegatie van het TRA bestuur deelnemen aan de herdenking ceremonie en een krans neerleggen.

Zie https://www.waregem.be/amerikaansebegraafplaats  voor meer info aangaande deze begraafplaats.

Uitzonderlijke TRA Nieuwjaarsronde op vrijdag 05 feb 2021 – 19u lokaal

Ter vervanging van onze nieuwjaarsreceptie zal op vrijdag 05 februari tussen 19u00 en 20u00 lokale tijd een uitzonderlijke nieuwjaarsronde TRA gehouden worden op 80m 3.650 MHz +/_ QRM, gevolgd door de ronde op 2m. Netleider ON7ABT Michel. Allen op post !

TRA-VRIENDENRONDES

Wegens de COVID-19 pandemie kunnen de reguliere sectie ledenvergaderingen niet volwaardig doorgaan in ons clublokaal, daarom houden wij virtuele vergaderingen via de radio.  Ter vervanging gaan onze ‘TRA-vriendenrondes’  door op vrijdagavond 20u00 op 144.575 Mhz FM modulatie. Log gerust in !

Cursisten geslaagd voor het praktisch examen basisvergunning Radio Amateur !

Alle drie cursisten slaagden op 19-5-2019 in de praktische proef ter voorbereiding van het examen voor de basisvergunning Radio Amateur ! Proficiat (van L naar R) Pascal, Marc en Ronny ! Veel succes gewenst bij het afleggen van het examen in Brussel !

Wilt u een activiteit kenbaar maken of deelnemen neem gerust contact op met:
Tom ON7TG of Michel ON7ABT via email